czwartek, 6 marca 2014

Oliwkowa pasta kanapkowa

W ostatni weekend rano padło nieśmiertelne pytanie: "Co dziś jemy?". Lodówka była prawie pusta, ponieważ szykowaliśmy się do wyjazdu, ale choroba dzieci zmusiła nas do pozostania w domu. 
Do ostatniej chwili liczyliśmy, że jednak uda się wyjechać, więc nie robiliśmy zakupów.
Jednak, jak zwykle okazało się, że potrzeba jest matką wynalazków i z kilku składników, które udało nam się znaleźć w naszych zapasach zrobiliśmy przepyszne pasty kanapkowe.
Przepis na jedną z nich możecie zobaczyć poniżej, natomiast przepis na drugą jest tu: szynkowa pasta kanapkowa.



Składniki:
- 10-15 sztuk oliwek zielonych
- 200 gr twarogu

Sposób przygotowania:
Oliwki przekładamy do pojemnika, w którym będziemy przygotowywać pastę.
Miksujemy oliwki.
Następnie dokładamy pokruszony twaróg.
Wszystko razem miksujemy aż do uzyskania gładkiej konsystencji.
Pastę możemy przyprawić odrobiną soli i świeżo zmielonego pieprzu.
Smacznego!




Wpis bierze udział w akcji:

Co do kanapki? Domowy Wyrób

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz